About

Wie is Prima Volta?

Missie

Toen ik accordeonles begon te geven  ben ik er snel achter gekomen dat de accordeonliteratuur nog niet zo uitgebreid was. Met name voor het systeem B-griff (do derde rij) was er vrijwel geen enkele methode die geschreven was in een taal die wij begrijpen. In 2004 ben ik gestart met een methodeboek te maken. In het begin voor eigen gemak maar uiteindelijk heb ik toch de stap gezet om deze methode uit te geven. Dit was het begin om meerdere partituren uit te brengen. De naam ‘Prima volta’ betekent ‘eerste keer‘ en is ontleend aan een muziekterm dat een eerste herhaling aanduidt op een partituur (vakje 1 in de score). Ondertussen zijn er meerdere methodes voor dit instrument uitgebracht alsook enkele songboeken van bekende artiesten. 

Met deze vernieuwde website wil ik een gevariëerd aanbod geven op zowel Belgische en Nederlandse muziek van bekende artiesten alsook digitale partituren aanbieden.

Mijn hoop is dat deze muziekpartituren een stimulatie, aanvulling en verrijking mogen zijn voor iedereen die muziek hoog in het vaandel draagt.

IIvan Smeulders

cropped-cropped-Schermafbeelding-2021-01-15-om-18.26.44-1.png